Onpa ollut niin kiirettä ja hulluutta, kesällä tuli pojille uusi ottosisko Virosta, töissä on yhtä p*rsettä, työkaverit puolihulluja ja työnantajapuoli täyshulluja jnejne ettei ole jaksnautkerennytmuistanutsaanutaikaiseksi päivittää tilannetta piiiitkään aikaan. Toki myös syynä se ettei ole mitään juuri mullistavaa tapahtunut. Jakke on voinut tasaisen hyvin säännöllisen tetsosteronin voimin, ei nyt aivan terve ole mutta Koira kuitenkin ja aika hyvin pärjäillään. Välillä voi olla huonompia aikoja mutta pääsääntöisesti voidaan ihan koiranelämää viettää. PAITSI NYT kun Sustanonilla (Jaken saama testosteroni) on toimitusvaikeuksia, sitä on kuulemma Espoon eläinsairaalaan tilattu 26.10, eikä ole vieläkään tullut. Jakke sai täyden testoannoksensa tuolloin lokakuun alussa ja sen jälkeen "hätäannoksen" (1/3 normiannoksesta, oli ell-asemalla jäljellä) joulukuussa ja tulevasta testosta ei tietoakaan! Ja nyt koirassa selvästi huomaa olemuksen muutoksen, vanhat oireet palaavat, pälyilyä on ollut, jumittamista, olemus on kyyryinen, vaisu ja luuskainen. ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ. Noh, tästä selviää kun tietää että on vain väliaikaista. Mutta siis edelleen ylistys TESTOSTERONILLE JA ANNE MUHLELLE, ilman sitä en tiedä miten olisi!!!!!

 

No,3,5 kk on kyllä jo niin pitkä aika että pitänee nyt koittaa että selvittelevät millon sitä saa ja mikä siinä nyt oikein on ongelmana. Tosiaan Jaken vointi on ollut melkoisen hyvä nyt pidemmällä ajalla testohoidolla jonka vuoksi olemme pikkuhiljaa lopetelleet osteopatiaa ja akupunktiotakin, joitakin käyntejä olemme tässä syksyn/kevään mittaan käyneet vähän niinkuin varoiksi. Mutta TADAA, Koiramme-lehdessä pari lehteä sitten oli juttu Laser-hoidosta, IV-tason-laserista joka siis ilmeisesti vasta hiljattain on Suomeen rantautunut. Fyssarit ja muuthan ovat jo iät ajat käyttäneet laseria ilmeisesti lihasjumeihin ja sen semmoisiin mutta tämä ell käyttämä (tai itseasiassa eläintenhoitajat toteuttavat hoidon, pääsääntöisesti kai lääkäri määrää) laser on paljonpaljonpaljon voimakkaampi ja jutussa taisi olla että esim. polttaa ihon hetkessä. Mutta siis pointti on se että tällä pystyy hoitamaan KIPUA ja kaikkia vammojen paranemisia nopeuttaa, tulehdusta lievittää jne. Oli kai vissiin jotakin solutason vaikutuksia ja vaikutuksi kipureseptoreihin yms. Koiramme-lehden jutussa oli esimerkkeinä mm. korvatulehduskoira joka pää riipuksissa meni lekuriin mutta laseria korvaan saatuaan poistui iloisena pää pystyssä (toki siis varmasti sai myös korvatulehdukeen lääkkeet laserin lisäksi:D) ja nivelrikkoon laserhoitoa saava koira. Hoitoa annetaan aluksi tiiviimpi sarja, paikasta ja muusta varmaan vähän riippuen, mutta esim. 5 hoitokertaa kolmen viikon aikana ja siitä sitten harvennetaan mahd. parin kuukauden välein tapahtuvaan hoitoon.

 

Jaken aion viedä tuonne laseriin, muutenkin olisi hyvä kokeilla kun tuolla noita ihme (nivel)kipuja on mutta eritoten nyt kun vointi on huono testonpuutteesta johtuen. Vien myös tuon Viron Rescuen (spondyloosi, olkien nivelrikko) sinne laseriin, raportoin sitten tuloksista tänne. Tänään tilaan ajan, toivottavasti ei mene kovin pitkälle mutta luulisi että ei kun hoitaja kerran sen hoidon tekeepi.

Ihanaa kun tällaisia uusia hoitoja tulee, nousi kyllä taas toivonpilkahdus! Tsemppiä kaikille muille raihnakoirujen huoltajille, koittakee jaksaa ja pitää toivoa yllä!

 

Tässä vielä kuva niin ei näytä niin tylsältä: Eipä onnistunutkaan:D