Siispä kaksi kertaa ollaan nyt käyty osteopaatilla, ensimmäisen käynnin jälkeen seur. käynti oli 2 vk:n päästä ja kolmas käynti sitten 3:n viikon päästä. Nyt on siis kulunut lähes 5 vk ensimmäisestä käynnistä. Nämä viikot on olleet aika hyviä, vielä tosin mietin ettei koiran hyvä vointi nyt johdu vain hyvistä (kylmistä) ilmoista, kun tuo on kylmillä ilmoilla aiemminkin ollut parempi. Nyt Jakke on kuitenkin tuntunut jo koiralta, ajoittain jopa kelpieltä. Koko ajan silti pelkään sitä huonoa päivää jota seuraa huono päivä ja huono päivä ja huono päivä...Noh ei pidä manata vaan nauttia nyt kun koira on suht kuten koiran kuuluukin!

 Näiden viiden viikon aikana tapahtuneita muutoksia on ollut:

-Peitsaamisen vähentyminen selvästi. Aiemmin Jakke tosiaan ei halunnut ravata vaan raahusti peitsaten about 50 % ajasta, huonoina päivinä peitsata raahusti melkein koko ajan. Nyt Jakella on viimeisen kolmen viikon aikana ollut 3 huonoa päivää jolloin on raahustanut ja peitsannut enemmän, muuten ei juurikaan ole peitsannut ja haluaa ravata! Vapaana ollessaan on ollut vaihtelevan reipas, välillä laiskahko mutta monesti myös erittäin reipas:)

-"väristelyn" väheneminen selvästi. Aiemmin koira väristeli lähes joka kerta kun kävi lepäämään, nyt melko harvoin.

-Yleisilme ja vireys on ollut parempi vaikka toisinaan kyllä tervehtii vaisusti ja roikottelee päätä. On ollut nyt pari kertaa hakutreenissä ja siellä on ollut aikalailla entisensä, reipas ja treenit sujuneet hyvin. Ulkona sipsuttelee menemään ja on kiinnostunut ympäristöstä. Ylipäätään koira on ilmeikkäämpi, äänekkäämpi ja elämäniloisemman oloinen, haluaa tekemistä.

Outoa nukkumisasentoa on ollut aivan kuin ennenkin, rasituksen jälkeen lähinnä.

Pari päivää sitten metsässä J aristisi selvästi toistuvasti eturaajojen koukistusta (ranteita?) mutta kun päästiin kotiin en enää saanut aristusta esille...

Viime osteokäynnillä Jakke oli aivan erilainen kuin eka kerralla, paljon (iloisen) levottomampi käsittelyn aikana ja sitä ennen ja sen jälkeen mennä sipsutteli ympäri huonetta. Osteopaattikin kiinnitti tähän huomiota ja itse olin aluksi ihmeissään mutta sitten tajusin että sehän on juuri sitä nomaaliJakkea, eli hyvä merkki ehdottomasti! Saas nähän miten yliylihuominen hoitokerta menee. Viimeksi Maare kuvasi Jakkea tyypilliseksi päänsärkykoiraksi. Sanoi että J tarvitsee nyt paljon tekemistä mutta ei kiihdyttävää vaan esim hajutyöskentelyä. Mua on mietityttänyt se että osteopaatti sanoi että J voi hoidon jälkeen liikkua ihan normaalisti, olla vapaana ym, kunhan "ei nyt ihan mahotonta revittelyä". Olen pitänyt sitä vapaana mutta tuo revittely nyt on aika laaja käsite ja ihmettelen kun monia muita on ohjeistettu että muutama päivä hoidon jälkeen koiraa ei saa päästää vapaaksi vaan pitää yrittää olla rauhassa tai hoidon hyödyt voidaan menettää.... Nyt torstain hoidon jälkeen aion pitää sen narussa muutaman päivän ja katsoa mitä sitten tapahtuu, ei siitä nyt mitään haittaakaan voi olla.

Liikuntaa on nyt ollut 2-3 h/ pvä, ei yli kolmea tuntia päivässä eikä paljon yli tuntia kerrallaan. Vapaana oloa olen pyrkinyt rajoittamaan n. joka toiseen päivään. Umpihangessa menemistä on vältetty.  Jälkeä on tehty ahkerasti ja kaikenlaisia etsimisleikkejä.

Toi turkki on kyllä kumma. Nyt vihdoin, 8 kk kesäturkin ajosta, nuo karvattomiksi jääneet laikut  (niska, lapa) on lähes umpeen kasvaneet mutta 1,5 kk sitten raajoista (+mahasta) ajetut kohdat (lääkäritutkimusten takia) ei meinaa kasvaa takaisin vaikka aiemmin raajoihin ja mahaankin on kasvanut karva ihan normaalisti, parissa viikossa...Outoaoutoa.