Miltäs kuulostaa:


Masennuksen tunteet ja/tai ärtymys
Väsymys
Nivel- tai lihaskipu
Keskittymisvaikeudet
Huonontunut muisti
Äkillinen hikoilu ja kuumat aallot
Vähentynyt parrankasvu
heikentynyt henkinen ja fyysinen suorituskyky
Lihasten heikentyminen
Huimaus
Sydämentykytys
Palelu/hikoilu
Ymym...

-Liiankin tutuilta. Yllämäinitut ovat (ihmisen) testosteronivajeen oireita ja oireet voivat olla todella moninaiset. Tämä olisi ensimmäinen vaiva joka todella voisi selittää Jaken kaikki oireet, myös esim. oudot nivelkivut!


Jo vuosi sitten tutkimusten alkuvaiheessa neurologi Anne Muhle (HUIPPULÄÄKÄRI, suosittelen todella) ehdotti testosteronikokeilua mutta tämä jäi tekemättä kun siirryimme siinä vaiheessa Viikkiin tutkimuksiin. Paljon olen tätä testoehdotusta tässä vuoden aikana miettinyt mutta aina päätynyt siihen että ei kastraatio voi aiheuttaa tällaisia oireita, ei koira voi "rauhoittua" niin paljon että ontuu, laahaa jalkaa, kipuilee ja outoilee kaikin tavoin. Tämä sillä kun kaikkialla aina vaan hoetaan että koira usein rauhoittuu kastraation myötä ja mullekin on sata kertaa tarjottu Jaken oireilun syyksi kastraation tuomaa rauhoittumista. Tässä päivänä eräänä kuitenkin yhtäkkiä tajusin että testosteronihan on todella hormoni isolla H:lla ja nillä on vaikka minkälaisia vaikutuksia ja kaiketi myös vaikuttavat toisiinsa hormonit keskenään.

Joten tutkailtuani asiaa otin ensin yhteyttä toiseen eläinlääkäriin (jonne olimme muutenkin menossa toisen koiran takia) mutta tämä sanoi ettei koirille käytetä testosteronia! Sitten otin yhteyttä Espoon eläinsairaalaan Anneen ja hän olikin aivan ihana! Muisti meidät, selvittämättömät tapaukset jäävät kuulemma aina mieleen. Hän oli sitä mieltä että koiraa on yritettävä jotenkin hoitaa, lääkkeiden haittavaikutuksienkin uhalla, kun tutkimuksista ei kerran mitään löydy. Ensin kokeillaan testosteronia ja jos siitä ei ole mitään hyötyä niin kokeillaan kortisonia (autoimmuunitaudin varalta). Anne on ainoita lääkäreitä joka ei ole missään vaiheessa kyseenalaistanut Jaken oireita eikä mitätöinyt mun diagnoosiepäilyjä. Kuinka tärkeää olisikin lääkäreiden tajuta tämä kuinka tärkeää on ottaa potilas todesta ja että ne ongelmat on ihan oikeesti jonkun elämää.

Kovat toiveet on kyllä tämän testosteronin suhteensmiley. Pientä epävarmuutta tässä on Jaken oireilun alkamisajan suhteen, ovatko ne alkaneet aikoinaan hormonipiikkien aloittamisen jälkeen vain ennen niitä. Oireet kun alkoivat niin pikkuhiljaa ja toisaalta siitä on jo pitkä aika niin ei voi muistaakaan.

Tänään kävimme siis piikillä! Annos on kuulemma näin alkuun erittäin alhainen ja  ell epäili josko koirasta mitään vaikutusta huomaa. Ensi viikon ell on poissa mutta kahden viikon kuluttu palataan asiaan. Testosteronia käytetään koirille hyvin vähän, kuulemma lähinnä kastraation jälkeiseen virtsanpidätyskyvyttömyyteen. Senkään takia ei annoksista ym. ole kovin hyvin tietoa. Homeopatian jätämme nyt toistaiseksi tauolle tämän hoitokokeilun takia mutta osteopatiaa ja akupunktiota jatkamme entiseen malliin.

Otatin Jakelta nyt kuitenkin varmuuden vuoksi TLI-haima-arvon jota ei ole koskaan otettu ja lisäksi peruslabroja ja vielä kerran kilppariarvotkin varmuuden vuoksi. Tällä käynnillä kuten muutenkin nyt lähiaikoina Jakke aristi hyvin selvästi taas ranteitaan. Pitänee noista labravastauksista soitella huomenna.

Huuhuuu, toivotaan parasta!!