Jakke sai muutama viikko sitten kolminkertaisen annoksen testosteronia (suhteessa ansimmäiseen piikkiin) ja vaikutus on ollut huima. Jostain syystä Jakella vaikutus alkaa näkymään vasta reilun parin viikon jälkeen piikin annosta. Kerkesin jo epäilemään onko koira saanut väärää lääkettä kun minkäänlaista vaikutusta ei alkanut näkymään. Pikkuhiljaa alkoi koiraan kuitenkin muutosta tulemaan ja kalenteria tutkailtuani huomasin että ensimmäiselläkin kerralla meni kaksi viikkoa ennen kuin vaikutus alkoi näkymään ja sitten vaikutus kesti sen n. 4 vk.

Selvimmät vaikutukset on takapään venyttely, kosketuksesta sävähtelyn loppuminen, peitsaamisen väheneminen/loppuminen, ulkoilu- ja metsäilyinto ja jopa metsässä juokseminen smiley.  ON NIIN IHANAA kun voi muina koiraihmisinä lähteä ulos iloisen koiran kanssa, mennä treeneihin ilman että tarvitsee seuraavaa päivänä kattella kipeetä koiraa ja mikä parasta, mennä metsään ilman että hurtta pistää jarrut pohjaan!

Jotain kuitenkin on ettei koira kuitenkaan "täysin normaalilta" tunnu, apeaa ilmettä on ajoittain, selän köyristelyä ja jotain mitä ei osaa tarkkaan sanoa. Arvioisin että jos Jaken normaalivointi olisi 100 ja huonoin vointi on ollut ehkä 20 ja pitkään on olut sellaista 40 tasoa niin nyt vointi on ollut 90. Heh, tää nyt on tällasta mutta näin kun mietin niin osaan paremmin hahmottaa tilanteen. Toisaalta vähän tuolla taustalla kuitenkin mietin ettei pidä liikaa iloita, nyt on kuitenkin pakkanen ja lumikin, jotka myös ovat aina vaikuttaneet suotuisasti Jaken vointiin.

Tuolla oli joku laittanut kommenttia punkkitaudin mahdollisuudesta, tätähän olen itsekin miettinyt aina aika ajoin. Testithän Jakelta on otettu vaikka kuinka moneen kertaan ja ne ovat olleet negaa. Noh nyt ajattelin lääkäriltä kysyä antibioottikokeilun mahdollisuudesta kun piti soittaa sille joka tapauksessa testosteroniturbokuurin vaikutuksesta. Yllättäen ennen kuin kerkesin kysyä, tämä ihana lääkärimme ehdottikin itse Doksisykliinikokeilua! Kertoi olleensa josskain koulutuksessa ja miettineensä tämän mahdollisuutta. No, Jakke aloittaa kuukauden doksisykliinikuurin testosteronin vaikutuksen loputtua.

Ja lääkäri myös puhui taas testosteronin syöpäriskistä (huoh) mutta sanoi että tottakai jos koira ei ilman sitä pärjää niin sitten sitä annetaan! Jihuu, sain nyt selvyyden tähän jota olin kovin pohdiskellutkin.

PIITKÄSTÄ AIKAA ASIAT ALKAA NÄYTTÄÄ JO MELKO HYVÄLTÄ, KIITOS ANNE MUHLEN!!! Ei nyt pidä vielä juhlia mutta nyt tuntuu mahdolliselta että ehkä miedän sitkeys palkitaan! Huomasin tässä että mulla on jäänyt varaamatta Jakelle aika akupunktioon, aiemmin tällaista unohdusta ei olisi voinut käydäkään kun en mitään muuta oottanukaan kun aina seuraavaa hoitokertaa ja seuraavaa hoitajaa josko tapahtuisi ihme ja Jakke paranisi. Nyt en aio sitä akuaikaa varatakaan kun tuo on sen verran hyvässä voinnissa!