Taas on kolmisen kuukautta vierähtänyt. Jakke on saanut tällä välin kaksi testosteroni-pistossarjaa entisin annoksin mutta vaikutus ei olekaan ollut yhtä hyvä kuin talvella :(. Nivelkipuja on ollut vaihtelevasti ja juosta (laukata) koira ei halua. Kohtuullisen tyytyväinen kuitenkin olen koiran vointiin, Jakke on kuitenkin aivan eri koira mitä ennen testoa kerkesi pari vuotta olla. Hän lähtee reippaasti ja mielellään ulos, haluaa metsään, ei peitsaa ja on muutenkin pääosin iloinen ja reipas ja kiinnostunut asioista ja ympäristöstä ulkona ollessaan. Ja mikä parasta, nyt on kesäaika kuumine ilmoineen ja Jaken vointi on tuollainen! Kuten olen jauhanut, J on lämpimillä ilmoilla ollut oireilunsa aikana aina erityisen huono ja toisaalta taas pakkasilla on ollut selvä suostuisa vaikutus vointiin. Tiedä sitten oliko tuo talven superhyvä vointi juurikin teston+pakkasen ansiota.

Eli vaikka testo ei nyt näytä koiraa varsinaisesti parantaneen niin kuitenkin vaikutus on selvä ja suuri osa oireista näyttää jääneen kokonaan (mm. pälyily, ulkoiluhaluttomuus/kieltäytyminen, peitsaaminen, pään roikottelu, ontuminen, jalkojen laahailu, oudot asennot ja liikkeet, makailu, karvan kasvun outous, haluttomuus, apaattisuus,) Kunnossa koira ei siis yhäkään valitettavasti ole, mikä on tietenkin kovin surullista. Treeneissä (haku) emme juuri ole käyneet koska en halua "pakottaa" koiraa juoksemaan mutta liikkua olemme voineet suht normaalisti, n. 3 h viitenä päivänä viikossa, pari päivää viikossa vähemmällä. Yritän pitää Jakkea vapaana mahd. paljon ja hihnassa kun mennään, mennään flexissä reippaasti että saa liikkua mahd. luontaiseen tahtiinsa. Toisinaan Jakke kyllä juoksee omasta tahdostaan paljonkin mutta pääsääntöisesti ei, vaan menee ravilla.

Kävimme n. kk sitten lääkärissä Anne Muhlella "kontrollikäynnissä" koska lääkäri ei kuulemma saa jatkuvasti määrätä lääkkeitä puhelimitse vaan potilas on nähtävä min. x1/vuosi. Meidän edellisestä käynnistämmehän oli aikaa jo n. 1,5 v. Jakelta otettiin nyt vielä jotain "reumalabroja", mm.ANA-testi (jonka posivtiivinen tulos kai viittaa autoimmuunitautiin mutta negatulos ei sulje sitä pois), ja kaikki tulokset odotetusti negaa. No tulipahan otettua. Hyvä uutinen on se että Jaken 1/2012 alkaen kuulunut sydämen sivuääni on pysynyt samanlaisena, erittäin lievänä (1/6). Lääkäri myös kovasti lohdutteli sivuäänen suhteen, mm. kertoi omalla koirallaan olleen sivuäänen joka ei koskaan vaivannut koiraa.

 

Odotettua huonomman testosteronin vaikutuksen myötä olemme taas tiivistäneet osteopatiakäyntejä, kävimme tässä kaksi kertaa kahden viikon välillä ja nyt ainakin toistaiseksi kuukauden välillä. Lääkäri myös suositteli ehdottomasti jatkamaan/aloittamaan taas akupunktion koska Jakke on siitä aiemmin hyötynyt. Näin aiomme tehdä mutta en ole vielä varannut aikaa koska päätimme kokeilla vielä vyöhyketerapiaa (eläinrefleksologia, Kirsi Ruuskanen, Kepeä Käpälä, vo Lintuvaarassa Espoossa, hinta 40 e/kerta, http://www.kepeakapala.fi/index.html), eikä ehkä ole järkevää ottaa kovin monia hoitoja päällekäin. Ensimmäinen käynti oli kaksi viikkoa sitten ja tänään ma 10.6. on toinen käynti. Hoidon vaikutuksesta en osaa sanoa, mitään selvää vaikutusta ei ole kyllä huomannut. Hoitaja oli kyllä aivan ihana ja hoito lempeää käsittelyä että katsotaan nyt jokunen kerta onko tehoa vai ei, tuskinpa ainakaan haittaa on. Kävimme myös lämpökamerakuvauksessa viime perjantaina mutta kirjoitan siitä eri jutun kunhan kerkeän.

 

Mukavaa kesää ja hyvää vointia kaikille koiruuksille perheineen!