Jakke 10 v kohta täyttää ja kovin komialta edelleen näyttää!

TaDaa, edelleen menee siis hyvin :) Jakke saa testosteronia edelleen n. 6 viikon välein kolmen piikin sarjan. Voisi sanoa että Jaken vointi on tässä pidemmällä ajalla tasaantunut, huomattavan vähän näyttää mitään nivelkipuja tai muuta oireilevan, en edes muista milloin olisi sellaista ollut! Koira on pääosin virkeä ja iloinen ja kestää liikuntaa kuten terveet koirat (tosin mitään säännöllistä harrastusta ei ole, vaan pyrin että liikkuu mahd. omilla ehdoillaan, joskus voidaan esim. hakutreeneissä käydä ja niissä ei ole ollut ongelmia). Testosteronin piikkivälin lopulla alkaa oireita hiukan ilmaantumaan mutta ei elämää haittavasti. Ja Jakke tosiaan täyttää ensi kuussa 10 v. ja on kyllä hyvin reipas poika edelleen, ei lainkaan vanhuksen oloinen. Eli testosteroni on todella ollut meidän pelastuksemme :)

Säännölliset hoidot jätimme Jaken kanssa pikkuhiljaa pois jo silloin viime vuonna, satunnaisesti olemme nyt käyneet osteopaatilla mutta mitään erityistä ei ole koirasta löytynyt. Kokeilimme silloin viime vuonna Jakelle 5 kerran laserhoitosarjan, mutta sillä ei ollut koiraan minkäänlaista vaikutusta. Vanhaan rescue-rouvaan (olkien nivelrikko + paha spondyloosi) taas sen sijaan lserilla oli selvä vaikutus, koiran liikkuminen parani selvästi :) Lisäksi osteopatiasta on ollut rouvalle myös selvää hyötyä vaikka koiralla on oikeasti todella pahat nivelrikot olkapäissä ja selkä on spondyloitunut lähes kokonaan. Joten suosittelen kokeilemaan tuota laseria kyllä, hintakaan ei mielestäni ole kovin paha, Espoon eläinsairaalassa 35 e/krt ja perussarja on tuo 5 hoitokertaa kolmen viikon aikana ja sitten jokusen kuukauden tauko koiran oireita seuraillen.

Kävimme Jaken kanssa äskettäin eläinlääkärillä perustarkastuksessa (lääkärin on nähtävä koira vuosittain jotta voi lääkettä määrätä) ja kaikki oli päällisin puolin hyvin (ei siis mitään labroja otettu tms.), sydämen sivuääni oli edelleen hyvin lievä ja eturauhanenkin oli normaali :)

Nakku.jpg               nakku2.jpg

Jakke on Hurjana                                                                             Jakke ja roidi

NakkujaLai.jpg        Jakke ja Karhusisko Laine

 

               nakku4.jpg  Jakke on suloone <3

 

nakku3.jpg  Jakku pohdiskelee kesäturkissaan