Sattumaa vai ei...

To 19.1 käytiin siis oteopaatilla (Kaiperla), jonka mukaan mitkä lie suoliluut ja ristiluut ja kaikenmaailman takapään s:sät ja muut on kiertynyt ja vääntynyt ja vaikka mitä. Myös niskassa on "suomeksi sanottuna" nikamat pois paikoiltaan. Ja kuulemma ihmisillä, joilla niska on samanlainen kuin Jakella, on usein kovia päänsärkyjä, joten on syytä olettaa että tod.näk Jakellakin särkee. Päänsärkyjä on kyllä mietitty ennenkin kun koira pitelee päätä oudosti alhaalla ja ilme on vaivainen, samantyyppinen kuin ihmisellä jolla särkee päätä. Myös hieroja epäili jo ajat sitten päänsärkyjä olevan.

Noh koira selvästi reagoi hoitoon hoidon aikana, heti kävi kyljelle (!), vikisi, välillä heilutti häntää, sätkyili. Kysyin oudosta nukkumisasennosta ja Maare sanoi heti että se on tyypillinen vanhojen selkävaivaisten koirien nukkumisasento! Ensimmäinen ihminen joka on tästä osannut mitään sanoa, tosin itse ja fyssarikin epäili asennon viittaavan selkään kun selkäähän se tuossa selvästi pyöristää.

Hoidon jälkeiset 5 päivää koira oli huippuhyvä(!!), reipas melkein kuin entisensä, hakutreeneihinkin pääsi pitkästä aikaa ja hyvin menikin. Selvin, ei-tulkinnanvarainen hyvä juttu oli se että koira lopetti pysähtelyn ja pälyilyn ulos mennessä, luikahti ovesta ulos kuin mikäkin kelpie. 5. päivän tienoilla alkoi taas huononemaan, aloitti taas pysähtelyn ulos lähdettäessä ja metsässä (lumisella) polulla mennessä jäi mun taakse kävelemään. Yksi juttu on jännä. Jakke on jo pitkään levätessään sätkähdellyt paljon ja siellä osteopaatilla sätkyili myös ja osteopaatti kiinnittikin siihen huomiota ja sanoi että se liittyy jotenkin hermostoon, "hermosto purkautuu" tjs. Hoidon jälkeen eli nyt reiluun viikkoon, koira ei ole sätkyillyt juuri lainkaan.

Seuraava hoitokerta on to 2.2, en malttais millään odottaa.

Viikin tutkustulokset tulivat myös, kaikki normaalia (aivo-selkäydinnestenäyte, myasthenia gravis ja "koirien sairaalabakteerinäyte" ja ihotulehdusteippinäyte ja olikohan siinä kaikki). Noh nyt me jätetään lääkärit toistaseks ja katotaan miten tän osteopatian kanssa käy. Nyt lopetettiin ne kipulääkkeetkin, Rimadylistä nyt ei missään vaiheessa mitään apua ollutkaan, Tramalista ehkä oli tai sitten oli sattumaa vain.