Aikaa on taas vierähtänyt kolmisen kuukautta. Jaken marraskuun puolessa välissä saaman testosarjan vaikutus oli huima, kesti huiman kauan ( varsinainen kunnon vaikutus n. 7 vk) ja oireet palasivat erittäin hitaasti, vielä helmikuussakin koira oli melko hyvässä kunnossa vaikka oireita selvästi jo olikin. Se miten tämä voi olla mahdollista on outoa mutta näin se vain on! 2010 koira on alkanut oireilemaan ja 2011 alusta vointi "romahti" (kastraatio 11/2010) ja vaihtelevan huonoa vointia kesti 2012 lokakuulle jolloin J sai ensimmäisen testosteronipiikin. Tästä lähtien meininkin on ollut ihan eri, eikä tämä voi olla mistään omista kuvitelmistani/tulkinnoistani kiinni.

 Jakelle kokeiltiin punkkitaudin varalta kuukauden Doksisykliinikuuri tammikuun lopusta alkaen mutta tällä ei ollut mitään vaikutusta koiraan. Periaatteessahan olisi mahdollista että J:lla olisi kuitenkin punkkitauti mutta doksisykliini ei tehoaisi koska se ei välttämättä kai krooniseen muotoon tehoa. Annoskaan ei kai ollut suuren suuri, muistaakseni se oli 100mgx2. Noh, enpä nyt tätä pidä kovin todennäköisenä kun on nähnyt tämän teston vaikutuksen, sitä paitsi testo-ongelma selittää kaikki oireet turkin outoa kasvua myöten, kun taas punkkitauti ei kovin todennäköisesti selitä esim. tuota turkkijuttua.

 

Jakke-poika sai nyt testopiikit 4., 6., ja 8.3 ja vaikutus alkoi näkyä narttukiinnostuksen ja haistelun lisääntymisenä 21.-22.3 eli reilu pari viikkoa ekan piikin saamisesta. Vielä oireita näkyy mm. koira hieman peitsaa ja outoilee muuta vaikka paljon painelee myös lujaa menemään. Olen niin iloinen, kaikki vaikuttaa nyt olevan kunnossa kunhan J vaan saa testoa! Olenkin ahkerasti järjestänyt meille paljon tekemistä keväälle kun nyt pitkästä aikaa pystyy taas normaalin tapaan tekemään mitä vaan :)

 

Oudolta tää juttu silti tuntuu enkä uskalla vieläkään täysin juhlia, katsotaan nyt vielä kesään asti. Kaikki kyllä vaikuttaa totiselta todelta että koira olisi "parantunut", pälyilyä, metsään menosta kieltäytymistä, lenkillä jumittamista ei ole ollut kuukausiin. Teston vaikutuksen alaisena koira on ollut taas leikkisä ja joustava, innokas menevä oma itsensä eikä sellainen juro pälyilijä kuten viimeiset pari vuotta :) "Kipuasennossa" ei nuku vaikka kuinka juoksisi. Kaikki muukin oleminen on ihan erilaista. Aiemmin metsässä koira vaan tosiaan ravasi/peitsasi, jos kutsuin luokse tuli kepeää ravia ja jos jäi jälkeen, otti kiinni ravilla. Vaan nyt hän juoksee, kuten koiran kuuluukin! Kaikki reaktiot ja ilmekin on aivan erilaisia, aiemmin oli kuin hidastetusta filmistä, nyt sähäkämpi ja katsekin terävä. Myös paimenvietti on tullut takaisin. Oudot astelut ja asennot ovat kadonneet sekä raajojen aristelu. Venyttelee kunnolla myös takajalat. Hiihuu :)

Akupunktion lopetimme jo ajat sitten ja osteopatiassa käytiin viimeksi helmikuun lopussa ja mikäli kaikki jatkuu hyvänä niin jatkossa käymme osteossa n. 2-3 kk välein. Muita hoitoja ei ole.

 

JIPPIIIII JAKKE-KULTA!